Otluk İlkokulu
BOZOK MAH. HARMANLI KÜME EVLERİ MARDIN DERIK OTLUK İLKOKULU BLOK NO: 75 DERİK / MARDİN

VİZYON

Yarınlara çağdaş,örnek bireyler yetiştirmek ve onlara hayatta karşılaşabilecekleri zorluklarla mücadele etme ruhu aşılamaktır.

MİSYON

Bağımsız düşünebilen,sorgulayıcı,kendini ifade edebilen bireyler yetiştirebilmektir.

Öğretim Şekli :İKİLİ ÖĞRETİM

İKİLİ ÖĞRETİM

07:20 12:30 12:40 17:30

SOBALI(Kömür,Odun sobası)

Servis Bilgisi

Öğretmenler Derikten servis ile okula ulaşım sağlamaktadır. Diğer yerlerde ikamet eden öğretmenler kendi imkanlarıyla okula ulaşım sağlamaktadır.

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Derik İlÇE MERKEZİNE UZAKLIK 18 KM, Kızıltepe ilçesine 35 km, İL MERKEZİNE 57 KM UZAKLIKTADIR.

Yerleşim Yeri Bilgisi

OKULUMUZ BOZOK KÖYÜNÜN HARMANLI MEZRASINDA 1968 YILINDA İNŞAA EDİLMİŞTİR.KÜRTÇE ADI ´HANİKA´ DIR.MEZRADA YAKLAŞIK OLARAK 83 HANE BULUNMAKTADIR.MEZRADA ÇOCUK NÜFUS ÇOĞUNLUKTADIR.NÜFUS KÖYLÜLERİN MEVSİMLİK İŞÇİ OLARAK ÇALIŞMASI NEDENİYLE DEĞİŞKENLİK GÖSTERMEKTEDİR.BÖLGEDE ELEKTRİK VE SU BÜYÜK SIKINTIDIR.ELEKTRİK DÜZENLİ OLMADIĞI İÇİN MEZRADA TEKNOLOJİK GELİŞMEDEN SÖZ ETMEK ZORDUR.HAYVANCILIK ÖN PLANDADIR.